ΔΗΜΗΤΡΗΣ · ΣΤΙΓΜΕΣ

Η κακιά στιγμή…

Τη Δευτέρα είχαμε μια κακιά στιγμή… έπεσε καυτό νερό στο χεράκι του Δημήτρη μας. Το νερό έβραζε στο μπρίκι και σε μια στιγμή κακιά, αλλά πολύ κακιά, έπεσε λίγο στο χεράκι του και λίγο στο δικό μου, που τον κρατούσα. Εννοείται, ότι άρχισε να κλαίει γοερά και έντρομη ανακάλυψα ότι δεν ήξερα τι να κάνω. Τι κάνουμε όταν καιγόμαστε; Ενστικτωδώς, έβαλα τα χέρια μας κάτω από τη βρύση. Μετά, τον ξάπλωσα και τον ξέντυσα για να δω αν είχε καεί και κάπου αλλού. Όχι. Μόνο στο αριστερό χεράκι του, που ήδη είχε κοκκινίσει. Συνέχισε να κλαίει… του έβαλα bepanthol που την είχα πρόχειρη μπας και δροσιστεί και προσπάθησα να ηρεμήσω για να μην τον τρομάζω. Το έγκαυμα ήταν μικρό κι επιφανειακό αλλά, ο παιδίατρος μας είπε να τον πάμε στο νοσοκομείο γιατί το δερματάκι του είναι ευαίσθητο. «Λίγο, πολύ… Μεγάλο, μικρό… δεν έχει σημασία… για το μωρό είναι έγκαυμα, οπότε, Παιδοχειρουργικό!» Ω, Χριστέ μου! Τι πάθαμε στα καλά καθούμενα; Βλέπω ποιο εφημερεύει και σε πέντε λεπτά είμαστε στο δρόμο. Στο μεταξύ, σταμάτησε να κλαίει.

Στο νοσοκομείο, ένιωσα κάπως καλύτερα, λιγότερες τύψεις δηλαδή, όταν μου έλεγαν όλοι πως τα έχουν περάσει και δε θα μείνει σημάδι. Εξυπηρετηθήκαμε γρήγορα, γιατί η παιδοχειρουργική δεν είχε κόσμο. Του έβαλαν αλοιφή και τον τύλιξαν με επίδεσμο. Μας έγραψαν και μια αντιβίωση για να μην μολυνθεί και μας είπαν να πάμε για αλλαγή την Πέμπτη, χωρίς στο ενδιάμεσο να βρέξουμε τον επίδεσμο. Την αλλαγή την κάναμε στο κέντρο υγείας κοντά στο σπίτι μας, όπου φυσικά κατηγόρησαν τον προηγούμενο γιατρό για λάθος τακτική. Δεν βάζουν πλέον αλοιφή στα εγκαύματα! Έβαλαν στο χεράκι του betadin και το τύλιξαν και πάλι με επίδεσμο. Τη Δευτέρα θα τον ξαναδούν.

Για μια στιγμή απροσεξίας τραβήξαμε όλη αυτή την ταλαιπωρία. Ξέρω πως θα μπορούσε να είναι και χειρότερα… θα μπορούσε, όμως, και να είχε αποφευχθεί. Σίγουρα, θα έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές όσο θα μεγαλώνει. Γιατί, δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε όλες όσο κι αν προσέχουμε. Γιατί, θα έρθει μια κακιά στιγμή που θα αφαιρεθούμε. Ας είναι, τουλάχιστον, όσο το δυνατόν πιο ανεπαίσθητες, έτσι, για να μας ξαναθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί!

 DSC00999.JPG

ΥΓ: Να, τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση εγκαύματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s